Com aconseguir la hipoteca més barata?

Arriba el moment de buscar una hipoteca. Un dels nostres principals punts és trobar la hipoteca més barata del mercat i que s'adeqüi als nostres perfils. Normalment, a Espanya, la gran majoria d'hipoteques constituïdes són a tipus variable, per aquesta raó, és important fixar-nos en el tipus d'interès de referència. El problema ve quan pensem que el millor préstec és aquell que ens dóna un tipus d'interès molt baix, en ocasions és així, però hem de tenir en compte tots els paràmetres d'una hipoteca:

1- Interès de sortida: certes entitats penalitzen el primer any de vida de la hipoteca marcant un tipus de sortida més elevat que la nostra revisió, altres ens ofereixen el mateix diferencial que en la revisió.

2- Interès de revisió: és l'indicador que hem de sumar a l'euribor en el moment de la revisió de la nostra hipoteca per determinar quina quota pagarem.

3- Vinculacions: són els productes que el Banc ens aconsella contractar per baixar el nostre diferencial i poder tenir així una quota més baixa.

4- Comissió d'obertura: comissió que pot cobrar el Banc a l'hora de contractar un préstec hipotecari.

5- Cancel·lació anticipada: aquesta és una comissió que els Bancs poden cobrar per amortitzar hipoteca anticipadament al venciment d'aquesta, es calcula en funció del capital que s'amortitza.

 

El conjunt de tots aquests paràmetres són els que hem de mirar a l'hora de decidir en contractar una hipoteca o una altra. Hi pot haver hipoteques que ens demanin moltes vinculacions per arribar a tenir un tipus de revisió molt baix. Però, potser no ens convingui o, per contra, que es tracti d'una hipoteca amb un tipus de revisió més elevat  amb poques vinculacions.

Per aquesta raó és important contactar amb un especialista en la matèria.

Demana informació sense compromís sobre la possibilitat d'aconseguir la hipoteca més barata segons el teu perfil.