Pujades de fins a mig punt en les hipoteques

Publicat el 3 de Març de 2017

Almenys 20 hipoteques han incrementat el tipus d'interès durant les sis primeres setmanes de 2017.

Almenys 20 hipoteques han incrementat el tipus d'interès durant les sis primeres setmanes de 2017.

En el mateix període de 2016 no es va produir cap pujada en els interessos de les hipoteques, segons dades del comparador CrediMarket.

Si l'inici de 2016 es va caracteritzar per l'impuls del mercat hipotecari, amb l'estrena de préstecs i rebaixes en els interessos dels ja existents, en el que portem de 2017 les novetats semblen dirigir-se per un altre camí.

Així, durant les últimes sis setmanes almenys 11 bancs s'han encarit els tipus de les seves hipoteques (en total, ha afectat 20 productes), mentre que un els ha baixat en dos i només un altre ha estrenat dos productes.

Les xifres difereixen de les registrades durant el mateix període de l'any passat, quan no es va produir cap pujada en els tipus hipotecaris, ha constatat CrediMarket, comparador de productes financers per a particulars.

Més aviat al contrari: aleshores, 8 bancs van estrenar préstecs hipotecaris (en total, nou, dels quals quatre van ser a interès fix, el mateix nombre a interès variable i un de mixt amb un període inicial de 10 anys) i altres 5 van aplicar rebaixes de fins 0,35 punts percentuals en sis dels quals ja comercialitzaven.

Els bancs que han encarit les seves hipoteques durant 2017 han estat, per ordre alfabètic, NCG Banco, Banco Caixa Geral, Banc Cooperatiu Espanyol, Banc Sabadell, BBVA, Caixa Guissona, Deutsche Bank, Ibercaja, Kutxabank, Laboral Kutxa, Liberbank.

Els préstecs més afectats pels increments, que han estat de fins a mig punt percentual, són els diferents terminis d'hipoteques a interès fix (en total, 9) i a tipus variable (en total, 8). Tanquen la llista tres préstecs mixtes amb un temps inicial de fins a 10 anys, termini més extens del que és habitual.

Font: Expansió