Quines condicions canvien en les hipoteques per segon habitatge respecte a les de residència habitual

Publicat el 16 de Juny de 2017

Les hipoteques per segona residència no es diferencien gaire els préstecs hipotecaris per a habitatge habitual, però tenen certes condicions especials

Les hipoteques per segona residència no es diferencien gaire dels préstecs hipotecaris per a habitatge habitual, però tenen certes condicions especials. De fet, les entitats comercialitzen una mateixa hipoteca per a tots dos serveis modificant, únicament, algunes de les seves condicions.

Les segones hipoteques tenen menys termini. Habitualment, les hipoteques per primer habitatge solen poder estirar-se de mitjana fins als 30 anys, arribant en alguns casos als 40 anys. No obstant això, el finançament per compra d'habitatges destinats a segona residència limita el termini en uns anys. Concretament el període de temps per amortitzar una hipoteca per segon habitatge es mou en una forquilla d'entre 20 i 25 anys.

Un altre dels apartats que difereix en les hipoteques per segon habitatge és l'import finançat. Les hipoteques habituals concedeixen com a màxim el 80% del valor de taxació o, en alguns casos, el 80% del valor més baix entre taxació o compravenda.

No obstant això, els préstecs hipotecaris per segon habitatge rebaixen l'import finançat lleugerament. En concret, el finançament per a aquest tipus de préstecs oscil·la entre el 60% i el 75%.

Les exigències que les entitats demanen per concedir el crèdit són una mica més elevades en aquest tipus de préstecs hipotecaris. El motiu està relacionat al fet que són operacions de major risc, ja que davant d'una dificultat econòmica, el consumidor deixarà d'abonar les quotes de la hipoteca per segona residència abans que les del seu habitatge habitual. A més, en cas d'embargament, el banc tindrà més dificultats per vendre l'immoble ja que solen situar-se en entorns de vacances o nuclis rurals.

En concret, les condicions que més s'endureixen són els estalvis exigits i els ingressos. Com que els bancs concedeixen menor finançament, el consumidor ha de tenir una quantitat d'estalvis més elevada per accedir al finançament. Si per a un habitatge habitual ha de reunir aproximadament el 30% del valor de l'habitatge, per a una segona residència aquest percentatge pot elevar fins al 50%.

Finalment, ja que les hipoteques de segon habitatge tenen menys termini, les quotes són més elevades, de manera que les entitats requereixen ingressos més alts que per a la contractació d'un préstec hipotecari per a una residència habitual.

Font: El Mundo

 

 • Barcelona

  93 293 19 07

  Paseo de Gracia 85, 8ª planta

 • Madrid

  91 800 54 66

  Serrano 60, 4ª planta

 • Sant Cugat del Vallès

  93 293 19 07

  Plaza Ausiàs March 1, 4ª planta

 • Valencia

  96 128 59 68

  Calle Mossen Femades 3, bajo dcha. Ed. Lauria

 • Palma de Mallorca

  97 100 32 03

 • Alicante

  96 564 11 13

 • Málaga

  95 156 38 58

 • Sevilla

  95 525 24 41