Els refinançaments suposen la quarta part del nou crèdit hipotecari

Publicat el 11 d'Agost de 2017

Creixen un 52% fins maig, degut a la retirada de las clàusules sòl


Els refinançaments o renegociacions hipotecàries suposen ja la quarta part del crèdit nou atorgat per les entitats per a l'adquisició d'habitatges per part dels particulars.

Segons l'últim informe de l'Associació Hipotecària Espanyola (AHE), el canvi de condicions en préstecs antics va créixer en els cinc primers mesos de l'any un 52%. Aquestes línies de finançament tenien un import nominal de 4.350 milions, és a dir, un 25,6% del volum total concedit. En el mateix període de 2015, les renegociacions representaven un 22% dels diners donat a les famílies per a la compra de pisos, amb un valor de 2.845 milions.

Aquesta pujada es deu principalment a l'increment experimentat a l'abril, on els refinançaments es van multiplicar per quatre i al maig, quan es van duplicar, sobretot per l'estratègia de bona part de les entitats de canviar les condicions de les hipoteques amb clàusula sòl, bé per decisió pròpia o bé després de determinades actuacions judicials. Per exemple, a la primera meitat de l'exercici el Popular va retirar el tipus d'interès mínim a més de 100.000 clients després d'una sentència del Suprem.

 

Font: elEconomista