Les claus per a contractar la hipoteca més adequada al nostre perfil

Publicat el 25 d'Agost de 2017

La majoria de ciutadans creu cal aportar més d'un 20% del preu de venda, que els préstecs a tipus variables són més econòmics i que el factor determinant és el diferencial

L'última crisi econòmica ha revolucionat el mercat hipotecari. I els consumidors semblen ser ara molt més cauts a l'hora de contractar un crèdit d'aquestes característiques. Així ho assegura l'últim informe d'Idealista, que assegura que els espanyols «mostren tenir, en molts casos, coneixements encertats sobre el funcionament d'aquest tipus de préstecs».

La majoria, en línies generals, creu cal aportar més d'un 20% del preu de venda, que les hipoteques variables són més econòmiques i que el factor determinant és el diferencial. Però hi ha matisos.

Per exemple, dos de cada tres espanyols creu que per fer front a la compra d'un habitatge recolzant-se en un préstec hipotecari és necessari comptar amb uns estalvis de més del 20% del preu de compra. Un 26,3% considera que aportar entre el 10% i 20% d'aquest preu seria suficient, mentre que només un 3% opina que hauria d'aportar menys d'un 10% del valor.

 

Font: ABC