El mercat de l'habitatge de lloguer a Barcelona ha donat un gir de 180º en l'últim any

Publicat el 31 de Maig de 2016

La recuperació de la compravenda ha reduït notablement els pisos disponibles per llogar a la ciutat

El mercat de l'habitatge de lloguer a Barcelona ha donat un gir de 180º en l'últim any: la recuperació de la compravenda ha reduït notablement els pisos disponibles per llogar a la ciutat, en contrast amb una demanda que no s'ha reduït sinó que creix progressivament des de l'inici de la crisi. Davant el nou context, el debat de comprar versus llogar ha ressorgit amb força entre els barcelonins que busquen pis actualment i interessats en traslladar-se a la capital catalana.

Dos acadèmics especialistes en el mercat lliure d'habitatge han analitzat al plató de La Vanguardia els principals inconvenients i avantatges d'aquests dos règims de tinença immobiliària.

Entre els factors de més rellevància per triar, destaquen el moment vital en què es prengui la decisió, la vulnerabilitat econòmica o la mobilitat geogràfica de diferents perfils professionals. Han ofert dades destacades del sector, com que la taxa de lloguer a Espanya se situa entorn del 15%, la meitat de la mitjana europea.

"No és dolent voler tenir alguna cosa en propietat, sinó que et vegis forçat a comprar perquè no tens altra opció", ha asseverat Montse Parella, professora d'Economia de la UB i vicepresidenta de la Xarxa Europea d'Investigació Urbana i d'Habitatge (ENHR) , que ha recordat que "avui el problema de l'habitatge a Espanya no és d'accés a la propietat, sinó a un sostre". Per la seva banda, el director de la Càtedra d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Sergio Nasarre, ha insistit en la necessitat de fomentar les formes de tinença intermèdies, que ofereixin una alternativa sòlida a la compra i el lloguer. "Amb un acompanyament i un càlcul adequat de l'esforç mensual assumible es podria ajudar a les famílies a triar millor quina fórmula els convé més", ha assenyalat.
 

 • Barcelona

  93 293 19 07

  Paseo de Gracia 85, 8ª planta

 • Madrid

  91 800 54 66

  Serrano 60, 4ª planta

 • Sant Cugat del Vallès

  93 293 19 07

  Plaza Ausiàs March 1, 4ª planta

 • Valencia

  96 128 59 68

  Calle Mossen Femades 3, bajo dcha. Ed. Lauria

 • Palma de Mallorca

  97 100 32 03

 • Alicante

  96 564 11 13

 • Málaga

  95 156 38 58

 • Sevilla

  95 525 24 41