El Congrés acorda repartir les despeses d'hipoteques entre el banc i el client

Publicat el 30 d'Octubre de 2018

Es detallarà el repartiment per a la seva aprovació, una que es conegui la decisió sobre l'impost de les hipoteques.

La nova llei hipotecària repartirà entre les entitats financeres i els clients les despeses d'una hipoteca, encara que en tot cas esperarà al criteri que estableixi el Tribunal Suprem sobre l'impost d'actes jurídics documentats (AJD) en la sentència que es revisarà el pròxim 5 de novembre.

Així ho van acordar els grups parlamentaris en l'última reunió de la ponència d'aquest projecte de llei, celebrada aquest dimecres, segons han informat a Europa Press diferents fonts de la ponència que porta la Comissió d'Economia i Empresa. L'acord adoptat per la comissió, en virtut del vot de PP, PSOE i Ciutadans, és que les despeses es repartiran entre bancs i consumidors, davant del criteri de Units Podem, que advocava per que fossin les entitats financeres les que es fessin càrrec de tot. Així mateix, segons han informat fonts de la comissió, la pròpia llei hipotecària definirà quines despeses ha d'assumir el client i quines despeses corresponen a l'entitat financera, per tal de frenar la litigiositat en matèria hipotecària. Aquest repartiment es realitzarà un cop es conegui el criteri del Tribunal Suprem, que s'ha de pronunciar sobre qui és el subjecte passiu a l'hora de tributar l'impost d'actes jurídics documentats (AJD) en el Ple d'aquesta institució previst per al proper dia 5 de novembre.

 

Detall de despeses

La previsió de la comissió que presideix l'exministre popular Cristóbal Montoro era haver donat carpetada a la ponència per llavors, principalment per l'interès del Govern de tenir aprovada la norma com més aviat millor, davant el risc d'una sanció per part de la Comissió Europea . No obstant això, la decisió d'esperar al criteri del Suprem ha provocat el retard d'una setmana en els terminis acordats, ja que ara la ponència tancarà els seus treballs el dimarts 6 de novembre, d'aprovar en comissió el seu dictamen a la següent setmana i celebrarà la votació de la llei i les esmenes que quedin 'vives' al Ple una setmana més tard.

 

Font: http://www.expansion.com

 • Barcelona

  93 293 19 07

  Paseo de Gracia 85, 8ª planta

 • Madrid

  91 800 54 66

  Serrano 60, 4ª planta

 • Sant Cugat del Vallès

  93 293 19 07

  Plaza Ausiàs March 1, 4ª planta

 • Valencia

  96 128 59 68

  Calle Mossen Femades 3, bajo dcha. Ed. Lauria

 • Palma de Mallorca

  97 100 32 03

 • Alicante

  96 564 11 13

 • Málaga

  95 156 38 58

 • Sevilla

  95 525 24 41