El Banc d'Espanya confirma que l'euríbor va acomiadar 2017 al mínim del -0,19%

Publicat el 5 de Gener de 2018

El Banc d'Espanya ha confirmat que l'euríbor va continuar acumulant mínims històrics i va tancar desembre al -0,19%, enfront del -0,189% registrat el mes anterior.

L'índex va començar l'últim mes de l'any en el -0,188% i va aprofundir el seu descens fins al dia 19 del mes, quan va registrar un -0,194% i a partir de llavors va revertir la seva tendència. Finalment, va acabar amb una mitjana del -0,19% al desembre, la qual cosa permetrà abaratir les hipoteques a les que toqui revisió en uns 70 euros anuals.

Amb aquests valors, les hipoteques de 120.000 euros a 20 anys amb un diferencial d'euríbor + 1% a les que els toqui revisió tindran una rebaixa d'uns 70,08 euros en la seva quota anual o, el que és el mateix, de 5, 84 euros al mes.

Efecte del BCE

Aquesta nova caiguda de l'euríbor, s'explica segons l'analista de XTB Rodrigo García, perquè el Banc Central Europeu (BCE) no ha reduït els seus estímuls minoritaris a l'economia, sinó que els incrementa a menor ritme.

Per l'expert, que el programa de compra d'actius passi des dels 60.000 milions d'euros actuals a 30.000 milions a partir de gener de 2018 "no significa una reducció d'estímuls", sinó "tot el contrari", ja que se segueix ampliant la oferta monetària.

"Tenint com a precedent les actuacions del BCE, sempre marcades per la prudència, sembla un tant absurd veure en els propers mesos un escenari d'estímuls zero, per tant, la nostra expectativa per l'Euribor segueix sent baixista", explica García, que no espera " massa canvis "en la situació de l'índex de cara a 2018.

D'aquesta manera, apunta que els majors beneficiats de l'actual context seguiran sent els prestataris, tant els potencials com els actuals que compten amb dret a revisió, ja que es finançaran "cada vegada més barat".

 

Font: Finanzas.com