Draghi àncora a l'euríbor en mínims ara i fins a final d'any

Publicat el 20 de Març de 2018

Des que va començar març, l'euríbor, l'índex al qual es referencien la majoria de les hipoteques, roman ancorat en el -0,191%

Des que va començar març, l'euríbor, l'índex al qual es referencien la majoria de les hipoteques, roman ancorat en el -0,191%, taxa que ha anat repetint cada un dels dies de març, i deixa la taxa mensual en el -0,191 %, el mateix interès que el mes anterior.

A la reunió de dijous passat del Banc Central Europeu (BCE) no s'esperaven canvis en política monetària i el discurs del seu president, Mario Draghi, va ser tan mesurat com ens acostuma, però sí que es pot treure unes conclusions. Encara que Draghi ha preparat el mercat per a una retirada gradual dels estímuls no serà a curt termini. L'euríbor no es va moure i va seguir ancorat en el -,191%, el que per a Antonio Sales, analista de XTB, és signe que en el mercat interbancari "dóna per descomptat que no es produiran modificacions rellevants a curt termini en la política monetària per part del BCE ".

Sales assenyala que Draghi va mantenir la possibilitat de prorrogar el QE, encara que no augmentar-lo en volum, el que pot ser un clar indicatiu que es podria perllongar fins a finals d'any (finalitzava aquest setembre) especialment després de conèixer que la inflació no aconseguiria l'1 , 7% fins al 2020, prop de l'objectiu del 2% del BCE.

Victòria Torre, analista de Selfbank, indica que "L'índex s'avança un any a les decisions o moviments que pugui fer el Banc Central Europeu en matèria de política monetària i més concretament maneig de tipus d'interès. De moment, el consens de mercat s'espera que els primers moviments de tipus d'interès es vegin durant la primavera de 2019, però tot depenent de l'evolució de l'economia, i més concretament, de la inflació ".

 

Font: Finanzas.com