Els Pressupostos de 2018 inclouran un «cadastre» sobre 1.831 municipis

Publicat el 29 de Setembre de 2017

El Govern finalment ha posposat l'aprovació dels Pressupostos per a 2018 però ja compta amb la llista de municipis sobre els quals planeja un «cadastre» l'any que ve.

Els comptes públics han de contenir una pujada dels valors cadastrals per a la major part dels 1.831 municipis en què s'actualitzaran les referències a 2018, com desgrana l'ordre ministerial que Hisenda va publicar ahir al BOE.

En augmentar els valors cadastrals de la majoria d'aquests 1.831 municipis, que suposen una cinquena part dels 8.124 pobles que hi ha a Espanya, també ho faran els impostos que depenen dels seus valors, com l'Impost de Béns Immobles (IBI) o la plusvàlua municipal, tot i que dependrà de si els propis consistoris no revisen també els tipus dels tributs per evitar el «cadastràs» sobre els seus veïns.

Dependrà de cada cas i de com s'apliquin els coeficients que inclouran els pressupostos de 2018, que determinaran quines localitats patiran un augment dels seus valors i quins no. El criteri serà quin va ser l'últim any de revisió. Com a indicador, 1.203 municipis tenen valoracions del segle passat, anteriors a l'any 2000, que segurament experimentin increments de valor i, per tant, un augment dels impostos corresponents.

 

Font: Inversión&Finanzas