Les hipoteques que es revisen a un any cauen al 50%, segons el Banc d'Espanya

Publicat el 31 de Març de 2017

El Banc d'Espanya ha constatat els canvis que s'han produït en la forma en què els espanyols financen la compra d'un habitatge

El Banc d'Espanya ha constatat els canvis que s'han produït en la forma en què els espanyols financen la compra d'un habitatge, ja que encara que tradicionalment, les hipoteques es constituïen a tipus variable, han començat a créixer les de tipus fix.

I és que aquells crèdits hipotecaris que compten amb un tram de revisió dels tipus d'interès fins a un any han passat de representar entre el 80% i el 90% el 2010, a tot just un 50% en l'actualitat.

Així ho posa de manifest el Banc d'Espanya en l'estudi publicat avui "Els canvis recents en els terminis de revisió dels tipus d'interès de les operacions noves de crèdit a l'habitatge", en el qual destaca que Espanya se situa, dins de la Unió Econòmica i Monetària (UEM), en el grup de països en els quals la importància del finançament a tipus variable és més elevada.

No obstant això, des de començaments de 2010, es ve observant a Espanya "una pèrdua de pes dels nous préstecs, en els quals el cost es revisa abans d'un any", ha afegit.

En aquest sentit, el Banc d'Espanya assegura que en una primera etapa, fins a mitjans de 2015, es va produir un augment de la proporció dels crèdits amb períodes inicials de fixació del tipus d'interès entre un i cinc anys, però amb posterioritat, " ha començat a créixer el segment de més de cinc anys, en què s'inclouen els contractes a tipus fix ".

L'organisme ha explicat que aquest canvi en les hipoteques ha vingut acompanyat d'una reducció en el diferencial entre el tipus d'interès aplicat als préstecs a tipus fix i variable (condicions es renoven en menys d'un any), "el que ha pogut incentivar la demanda dels prestataris de la primera modalitat ".

Finalment, l'organisme que dirigeix ​​Luis María Linde ha indicat que la implicació "més rellevant, a més llarg termini" del canvi en l'estructura del mercat hipotecari és que els costos de finançament de les llars es fan menys sensibles als moviments en els tipus d'interès, limitant d'aquesta manera l'abast dels impactes associats a les decisions de política monetària.

Font: Expansión

 • Barcelona

  93 293 19 07

  Paseo de Gracia 85, 8ª planta

 • Madrid

  91 800 54 66

  Serrano 60, 4ª planta

 • Sant Cugat del Vallès

  93 293 19 07

  Plaza Ausiàs March 1, 4ª planta

 • Valencia

  96 128 59 68

  Calle Mossen Femades 3, bajo dcha. Ed. Lauria

 • Palma de Mallorca

  97 100 32 03

 • Alicante

  96 564 11 13

 • Málaga

  95 156 38 58

 • Sevilla

  95 525 24 41