La banca torna a concedir hipoteques per més del 80% del valor de taxació

Publicat el 11 de Juliol de 2018

La recuperació econòmica reactiva el vell negoci a Espanya

La recuperació econòmica ha reactivat el negoci hipotecari a Espanya i la banca ha reprès la batalla comercial per captar clients i fins i tot ha tornat a concedir préstecs per un import que en alguns casos supera ja el 80% del valor de taxació de l'habitatge.

Segons l'Associació Hipotecària Espanyola (AHE), la ràtio entre l'import del préstec i el valor de la propietat (LTV per les sigles en anglès) es manté en un 57,4%, però la veritat és que ja supera el 80% per prop del 14% de la cartera de préstecs.

Això ha fet saltar les alarmes d'experts, que recorden el que passava fa menys d'una dècada, quan moltes entitats financeres permetien als seus clients endeutar-se per sobre del 100% del valor de taxació, de manera que adverteixen de la necessitat de ser prudents i no tornar a caure en els mateixos errors.

La bombolla immobiliària i l'alegria hipotecària que es vivia a Espanya en els primers anys 2000 i la seva violent esclat posterior es van traduir en la crisi més dura i més llarga que es recorda, que es va emportar a les caixes i va obligar a Espanya a demanar un rescat per al sector financer en 2012.

 

Font: Eleconomista.es