El 71% dels bancs donaria hipoteques a més del 80% a joves sense estalvis

Publicat el 18 de Setembre de 2018

7 de cada 10 bancs estan disposats a negociar un finançament major al 80% del valor de l'habitatge amb parelles joves amb ingressos alts

7 de cada 10 bancs estan disposats a negociar un finançament major al 80% del valor de l'habitatge amb parelles joves amb ingressos alts i una ocupació estable, però que només han aconseguit estalvis per cobrir les despeses d'hipoteca i de compravenda. Així es desprèn de l'estudi Hipoteques 100 per a joves sense estalvis: el secret millor guardat dels bancs elaborat pel comparador financer HelpMyCash.com.

L'objectiu d'aquesta investigació, que s'ha fet pública avui i s'ha dut a terme a la ciutat de Barcelona, ​​era comprovar si els bancs eren o no més laxos del que publiciten obertament a l'hora de concedir hipoteques a bons perfils com pot ser el d'una parella al voltant de la trentena que cobra més de 3.000 euros nets al mes, però que per temps o per altres despeses, com el lloguer, no té els estalvis suficients.

I és que en una situació com l'actual, amb els preus dels lloguers pujant de manera desproporcionada (especialment a les grans ciutats) i el sector immobiliari encara recuperant-se del dur cop de la crisi econòmica, en moltes ocasions és més barat pagar la quota d'una hipoteca que d´un arrendament.

Amb una hipoteca, els joves estalviarien un 41% respecte al lloguer

Amb aquesta perspectiva, els joves comencen a perdre la por de ser propietaris després del rebuig que va provocar aquesta opció pels efectes de la crisi en l'economia domèstica de molts espanyols. No obstant això, donat el poc temps que porten al mercat i les despeses que han d'assumir, no els és possible accedir a les hipoteques que publiciten obertament els bancs i que requereixen estalvis d'entre el 30 i el 35% per cobrir la part que no finança la banca i les despeses d'hipoteca i de compravenda.

O això es creien, ja que l'estudi elaborat per HelpMyCash.com ha demostrat que en el 70,83% de les oficines consultades (tant de banca tradicional com en línia) s'han mostrat disposats a oferir més del 80% o, almenys , a estudiar-lo. La mostra presa ha inclòs 10 bancs tradicionals (visitant dues oficines de cada un) i les quatre principals entitats que comercialitzen hipoteques en línia.

Per això, la principal recomanació és que, si realment tenim un bon perfil (ingressos alts, ocupació estable i capacitat d'estalvi), comparem entre diverses opcions, fins i tot preguntant a diferents sucursals d'un mateix banc. De fet, alguns dels consultats van assenyalar que si s'aconseguia una oferta millor, es tornés a aquesta oficina per veure si es podia igualar.

De la mateixa manera, cal anar amb compte amb les ofertes que fan algunes entitats per finançar la quantitat que ens falta fins arribar al 100%. I és que mentre unes oferien opcions tan habituals (i no per això menys arriscades) com posar un altre habitatge com a garantia extra, en algunes oficines van arribar a oferir préstecs personals (propis o d'una altra entitat) o fins i tot signar dues hipoteques.

Font: Finanzas.com

 

 • Barcelona

  93 293 19 07

  Paseo de Gracia 85, 8ª planta

 • Madrid

  91 800 54 66

  Serrano 60, 4ª planta

 • Sant Cugat del Vallès

  93 293 19 07

  Plaza Ausiàs March 1, 4ª planta

 • Valencia

  96 128 59 68

  Calle Mossen Femades 3, bajo dcha. Ed. Lauria

 • Palma de Mallorca

  97 100 32 03

 • Alicante

  96 564 11 13

 • Málaga

  95 156 38 58

 • Sevilla

  95 525 24 41